Indruk van onze bijeenkomsten

Hier vind je een korte weergave van wat de verschillende groepen bij hun opkomsten doen.

Lentehike van de scouts

11-04-2016

Op 9 april werd de eerste lentehike door de scouts gelopen. Vrijwel zelfstandig werden maar liefs 10 kilometers afgelegd door onbekend terrein met onbekende bestemming.

Meer informatie

Senioren blussen de brand!

01-04-2016

Vrijdag 1 april hebben de senioren de training Blussen Beginnende Brand gehad!

Meer informatie

Voorjaarsweekend senioren

13-03-2016

Vrijdag 11 maart begon het voorjaarsweekend van de senioren. We zijn deze avond rustig begonnen. Een aantal leden hebben een fluitkoord geknoopt en andere leden hebben een jungle book tekening gemaakt. Erg gezellig allemaal! Zaterdag zijn we op tijd uit bed gegaan, zodat we lang konden genieten van de dag. 's Morgens hebben we een lekkere speurtocht door het beeklustpark gedaan. 's Middags hebben we nog even uitgerust, omdat we 's avonds hard aan het werk moesten. We hebben namelijk een buitenkeuken gemaakt waar we zelf onze pannenkoeken op hebben klaar gemaakt. Ieder lid mocht zijn eigen pannenkoek bakken! Natuurlijk hebben we hier lekker van gesmuld! 's Avonds nog gezellig een film gekeken.

Zondag was het alweer tijd om onze spullen in de te pakken en weer naar huis te vertrekken.

Al met al was het zeker een geslaagd weekend!

De foto's van het weekend zijn terug te vinden in het fotoalbum op deze site! Of klik op deze link

Meer informatie

Senioren opkomsten

28-02-2016

De afgelopen periode is er namens de senioren weinig op de website geplaatst. Dit betekend niet dat de senioren stil hebben gezeten. We zijn dit seizoen hard aan het werk voor onze insignes. Op dit moment zijn we bezig voor de insignes ehbo, koken en kamperen. De afgelopen opkomsten hebben in het teken gestaan van deze opkomst. Zo hebben we een tent gepioneerd in de blokhut. He?! Dat kan toch niet? Jawel hoor, kijk gerust naar de foto's! Alle leden hebben geholpen met het knopen van de palen. Na afloop bleek dat we zelfs met alle leden in de tent konden zetten.

De laatste opkomst welke we hebben gehad stond in het teken van ehbo. We hebben aan de hand van verschillende filmpjes uitleg gegeven over ehbo. Natuurlijk hebben we ook nog 'echt' geoefend met de stabiele zijligging. Dit heeft iedereen super goed gedaan.

Meer informatie

Nieuwjaarsopkomst 2016

17-01-2016

De nieuwjaarsopkomst van 2016 was bijzonder. Het nieuwe jaar werd goed gestart met het overvliegen van leiding en leden naar de nieuwe speltak.

Meer informatie

Rabobank projectfonds

13-01-2016

Woensdag 13 januari hebben wij als scoutingroep een cheque van de Rabobank in ontvangst mogen nemen voor de aanschaf van onze nieuwe tenten.

Meer informatie

Zomerkamp 2015

15-05-2015

Zoals elk jaar gaan de Blauwe Reigers weer op zomerkamp. Dit jaar ging de reis naar Bentelo en was het thema 'Reis rond de wereld'.

Meer informatie

Senioren: Voorjaarsweekend 21 en 22 maart 2015

30-03-2015

Het was weer tijd voor het jaarlijkse voorjaarsweekend van de senioren. Het beloofd weer een gezellig weekend te worden.

Meer informatie

Junioren 24 januari 2015: Seinen in de winter

24-01-2015

Winter en scoutingopkomst. Dat betekent in ieder geval naar buiten sneeuwballen gooien, en verder eens onderzoeken hoe je een boodschap met gekleurde zaklampen kunt overbrengen.

Meer informatie

Nieuwsarchief