Tijdens onze opkomsten bieden wij de leden een gevarieerd programma van sport, spel, handvaardigheid enzovoort. We gaan samen zwemmen, bezoeken leuke bezienswaardigheden, maken vaak iets te eten klaar en zijn regelmatig in het bos te vinden. De activiteiten zijn ook zoveel mogelijk gericht op de scoutingprincipes zoals voor alle leden van de grote Wereld Organisatie Scouting; spelend leren en leren spelen. Hierbij valt te denken aan kaart en kompas lezen, kennis van de natuur opdoen, speurtochten lopen, pionieren van gave speeltoestellen zoals levend tafelvoetbal, schommel, katapult (touwverbindingen), maar ook stokbrood bakken en balspelen doen. Omdat we inmiddels 3 verschillende groepen hebben kunnen we de leden een uitdagend programma aanbieden.

Mocht het weer het toelaten dan doen we zoveel mogelijk activiteiten buiten. 

  

De groepen hebben naast hun tweewekelijkse opkomsten twee keer per jaar een weekendbijeenkomst. Tijdens dit weekend wordt overnacht in de blokhut door de leden en leiding. De blokhut is van alle gemakken voorzien. Gegarandeerd gezellig!

Eenmaal per jaar, meestal rond Hemelvaart, wordt het zomerkamp georganiseerd. Alle leden van de junioren, scouts, explorers en de leiding vormen een grote groep en gaan gezamenlijk gedurende 5 dagen kamperen. Dit doen we met eigen tenten en eigen materiaal. Zowel de leden als de leiding leven altijd erg naar deze geweldige gebeurtenis toe.

Onder de map: nieuwsbrief, staan de actuele activiteiten en foto's.